this is a song.

i lördags kom sara åter till london, och med sig hade hon sandra. lördagen spenderades först hos tjejerna i shoreditch med rödvin och balkonghäng. sen dansade vi på after skool party, som hade bytt till en ny lokal med hissar. 



på söndagen åkte vi till brick lane och gick på marknad. sen var sara tvungen att lämna oss då hon skulle jobba. sandra och jag mötte upp ina, melanie och mikaela och drack öl i en park. det var solsken, fantastiskt varmt och mysigt. 



i måndags åkte vi in till stan för shopping. på kvällen åkte sandra och jag till saras restaurang, där vi drack öl i väntan på att hon skulle sluta. sen bar det av till bite där det dansades natten lång. min kusin med vänner var även med, trevligt. 



på onsdagen jobbade sara, så sandra och jag åkte till camden där vi strosade runt på marknaden och drack guiness på hawley. sen var det dags för henne att åka hem. men först hetsåt vi godis och glass på rummet. 

igår var jag på puben och drack öl med mina stammisar. sen hängde jag på två av dem till en annan bar. där drack vi skumpa och drinkar och sen blev jag hemkörd av en taxi, ändå till dörren. en riktigt rolig, och billig kväll!

idag har jag inte gjort någonting, var lite trött efter gårdagen. men, nu ska jag bege mig mot stan. ikväll blir det nog pub-häng med sara och tjejerna.

natten till tisdag flyger jag hem.
det känns läskigt,
ångest-laddat,
jobbigt,
men underbart.

/ t.   

one, i'm biting my tongue. two, he's kissin' on you. three, oh, why can't you see? one! two! three! four!






jag längtar efter mina bästa vänner, solsken och festival.
jag längtar efter min familj, svensk husmanskost och trygghet.

jag längtar inte efter att lämna min lägenhet, mitt jobb och de fantastiska människor jag träffat här.
jag längtar inte efter att lämna mitt nya liv.
alls.

/ t.


sunshine and work.

klockan är tjugo över tio. jag har precis avslutat en brakfrukost: två frallor, en med stektägg, en med ost, en skål havregrynsgröt med jordgubbssylt och mjölk, en apelsin, kaffe och juice. jag är fantastsikt mätt och tack vare solskenet känner jag mig riktigt pepp på att gå utanför dörren. mina nya sandaler får sommarkänslorna på plats och med håkan i lurarna ska jag skutta till jobbet.

idag jobbar jag bara mellan 11.30 och 4. till skillnade från igår: 11.30-23.30. min idiot till manager hade "glömt" att berätta att han bytt mitt förmiddagspass mot kvällspasset, så jag fick snällt jobba både morgon och kväll. well, pengar rullar in och clive gjorde mig sällskap hela dagen, så jag överlevde. jag hann även träffa den underbara lilla oliva en snabbis på min lunch. hon slutade fyra och undrade ifall vi skulle ses - fantastiskt typiskt när jag just blivit dubbelbokad. men, en kram och lite prat var inte fy skam det heller.

nu måste jag springa.
frågan är hur bra mina sandaler är på det?

/ t.

ps. jag saknar sara.

jag har fyllt vuxen i staden jag lämnar om två veckor.



för första gången på elva veckor är jag själv, själv i lägenheten, själv utan min saris. det känns tomt, sjukligt tomt. och jag gillar inte tomheten, inte alls. jag hoppas dock att min älskade kombo kommer få fem fantastiska dagar hemma i göteborg med sina nära och kära. för, det är hon värd.

igår, i söndags, den 17 maj, fylde jag 20 år. detta firades i lördags, på min lediga dag. kvällen började med att jag åkte till puben för att hämta upp min nyinköpta klänning som jag glömt där. besöket blev dock inte lika kortvarigt som jag hade planerat då mina favoriter john och clive satt i baren och insisterade i att bjuda födelsedagsbarnet på några öl. en och en halvtimma senare kom jag däifrån och åkte hem till tjejerna i shorditch. där var även nathalie, daniel, andreas, johan, john och nina, alla vänner till dem. där drack vi, blev lite runda om fötterna och begav oss vid halv tolv mot camden. planen var att vi skulle dansa rumpan av oss på KOKO. pågrund av bussar som inte plockade upp oss, tunnelbana-förseningar och annat kom vi dock dit så sent att kön som skulle ta ca två timmar enligt vakten, inte kändes ett dugg värd att stå i. vi gick därför istället till underworld, nu även i sällskap av sara som jobbat hela dagen. underworld må inte vara lika stort och flashigt som KOKO, men grym musik har dem och efter lite tequila och snakebites dansade vi oss svettiga på scenen. kvällen avslutades med galet mycket fyllekäk och en lång bussresa hem, som dock gick fort då jag sov hela vägen.

och för att tillägga, jag blev 20 år i camden towns tubstation. OCH vad inträffar, jo, ett stort gäng människor sjunger "happy birthday" så det ekar i stationshuset. nog för att det inte var direkt menat till mig, men jag gillade det.

igår vaknade jag med ett tungt huvud. en ibumetin senare och jag var påväg till camden för att möta upp ina, melanie, daniel, johan och andreas. vi åt på kina restaurang, drack öl på hawley arms och myste sedan hemma hos tjejerna. vid elva begav jag mig hemmåt, där jag möttes av saras rumpa och ett stökigt rum. jag hjälpte sara att packa, sen sov vi i två timmar innan det var dags att gå upp och följa sara till busshållplatsen. klockan tio ringde klockan då jag bestämt med folket att besöka harrods. det var bara att upp och hoppa och bege sig. harrods var stort och glamoröst. jag valde dock att lägga mig på en lägre prisklass och införskaffade ett par bruna sandaler från hm. jag älskar dem. nästan lika mycket som jeansskjortan jag köpte på topshop i lördags.
 
ikväll har jag pratat med lisa i telefon i en timma. det var åtta veckor sen jag hörde hennes röst senast, och jag kan säga att det var så efterlängtat att jag bölade dem första minutrarna. jag saknar verkligen henne, min bästa vän. och amanda, som jag just nu pratar med på msn, och har gjort de senaste timmarna. jag längtar så tills jag får krama om mina bästa vänner. då kommer jag inte släppa taget om er igen.

nu, musik och kvällsmat.

/ t.

your zero, what’s your name? no one's gonna ask you, better find out where they want you to go.



jag avslutade precis en av de första middagarna jag ätit på länge. den bestod av klyftpotatis, en fiskpanett, mayo och ketchup. det var utsökt! den senaste tiden har bestått av allt för många trekantsmackor och sainsbury's 2,99 punds meal deal. inte hälsosamt, men gott. den senaste tiden har även bestått till stor del av alkohol och utgångar. och jobb på puben.

idag jobbade jag mellan elva och fyra. dag-passen går alltid fort förbi. sen handlade jag mat och åkte hem och lagade middag. nu sitter jag här med nissepisse mittemot mig. ikväll blir det utgång, notting hill art club. jag ska därav hoppa in i en dusch nu, lyxa till det med att raka benen och sedan lotionera (jag älskar ordet lotionera) mig med min nya coconut and almond lotion. den luktar sommar, en fantastisk lukt.

om tre veckor lämnar jag london. det känns fett jobbigt då jag mer än gärna hade bott kvar här över sommaren. jag älskar london. men, sverige kan nog bli bra det med. jag har ju faktiskt något jag älskar mer än london där hemma.

/ t.



dålig uppdatering.nu

Det var verkligen verkligen alltför längesen vi uppdaterade oss på denna fina blogg. Jag kan knappt komma ihåg vad vi har gjort senast vi skrev. Vi har fått två flate-mates, Nils och Jens. Jag har varit på champagne-kväll at Bentley och kände mig som Carrie Bradshaw för en dag. Vi har festat på ett stall (ja, det är uteställe som är ett gammalt stall), sjukt coolt inrett! Jag har varit i Brighton med en arbetskompis, det var underbart vackert! Vill verkligen åka dit igen under sommaren och sola och bada givetvis! Dock har jag inte en bikini här, men det kan jag kanske ta med mig nära jag besöker Sverige om 1 vecka och 2 dagar, för 6 dagar, wiiie! Skall bli skönt att komma hem och bli bortskämd för några dagar. Klippa håret, umgås med vänner och familj. Träffa Daniel, som jag inte sett på 8 veckor, helt sjukt länge! 

Idag vaknade jag med värk i knät, som sagt, har jag problem med mina knän sedan lång tid tillbaka. Misstänker att det är en inflammation så idag har jag bara legat i sängen och vilat. Dock skall jag till jobbet om 40 minuter, för se hur det går för en haltandes servitris. Kanske skickar de hem mig, kanske inte! Känns inte alls bra att belasta det ytterligare, buhu, vill ha min mamma här nu som kan passa upp mig med massage och god mat. 

Ja, idag skall man betala hyran, gött att man inte har pengar till det! Det är inte lätt att leva i en dyr stad som tonåring. Ops, är ju faktiskt inte en tonåring längre, åldernojja.nu! Och nu kom jag och tänka på att Thérese fyller år nästa söndag, försöker få ledigt på lördag, håller tummarna mot stjärnorna att det går. Då blir det fezt! 

Ja, nu skall jag ner och socialisera mig med Nils som kom hem från sin första arbets-dag! 

/ s.

RSS 2.0